Dieta cu struguri


Strugurii conţin 73% apă, 23% zaharuri şi 3% vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar şi săruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu.

Etapa 1

Consumaţi un pumn de boabe de struguri la micul dejun, principala masă a zilei. Specialiştii avertizează că este de evitat să săriţi peste micul dejun, pentru că imediat după trezire, cortizolul (hormonul stresului) are un nivel foarte mare, care determină stocarea grăsimilor şi reducerea la jumătate a procesului de ardere a acestora. De aceea, consumul de struguri este o metodă sănătoasă şi plăcută de a realimenta cu energie organismul, după orele de somn.

Etapa 2

Făceţi-vă un obicei din a mânca de cinci-şase ori pe zi. Potrivit experţilor în nutriţie, mesele scurte şi dese alungă foamea, suprimă secreţia de cortizol, ajută la dezvoltarea unei musculaturi sănătoase şi cresc metabolismul. Astfel, se recomandă adăugarea dietei cu struguri sub forma a două gustări între cele trei mese principale ale zilei.

Etapa 3

În această fază, este recomandabilă stabilirea unor gustări prin combinarea strugurilor cu 20-30 g de proteine (brânză, alune, seminţe etc), pentru a creşte rata metabolismului.

Etapa 4

Mâncaţi un ciorchine de struguri cu 60 minute înainte de a face exerciţii fizice. Pentru detoxifiere si se recomandă ca 1-2 zile pe săptămână să se consume numai struguri 1,5-3 kg pe zi împărţite în 3 mese.

Etapa 5

Includeţi strugurii sau sucuri din struguri în strategia alimentară după ce faceţi exerciţii fizice pentru recuperare musculară. Se recomandă un consum moderat, de aprox 30 g de struguri sau 60-100 g de carbohidtraţi imediat după ce veniţi de la sala de fitness sau acasă, dacă obişnuiţi să faceţi exerciţiile fizice la domiciliu.

Etapa 6

Adăugaţi strugurii pe lista produselor consumate ca desert sau a gustărilor de seară.

Related Posts with Thumbnails