Dieta mediteraneana


Mancati produse proaspete, mai ales in acest sezon in care fructele si legumele sunt peste tot prin piete si supermarketuri. Alegeti salatele, branza proaspata, pestele, carnea de pui si beti multa apa. Mancati cereale integrale cu iaurt sau lapte dimineata, pentru ca acestea sunt o sursa importanta de fibre, de care organismul nostru are nevoie... si, cel mai important, renuntati de tot la grasimile de origine animala.

Folositi uleiul de masline atat in salate, cat si la prepararea diferitelor feluri de mancare. Daca vreti neaparat sa faceti o prajitura, faceti-o, dar alegeti uleiul de masline! La greci nu exista masa fara acest elixir al tineretii si sanatatii...si pentru a va da un exemplu incredibil de rapid de preparat si foarte gustos si sanatos, va propun tartinele de rosii cu branza si oregano. Daca urmati o dieta stiti foarte bine ca atunci cand vine vorba de gustari sunt interzisi biscuitii, stixurile sau alte astfel de alimente.

O gustare rapida si sanatoasa o puteti prepara din felii de rosii, stropite cu ulei de masline pe deasupra, cu putina branza asezata peste si un praf de oregano pentru mai mult gust. Aceasta gustare se incadreaza perfect intr-un regim mediteranean, are foarte putine calorii si este delicioasa. Fiti creative, mancati sanatos si numai asa va veti bucura de o viata lunga si cu adevarat frumoasa!

Related Posts with Thumbnails