Cura de slabire Catalin Crisan


ETAPA I- 2 SAPTAMANI

• CARNE - fara restrictie de cantitate , gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
• MEZELURI - fara restrictie de cantitate
• OUA - 1/ZI
• BRANZETURI FERMENTATE -telemea, cascaval, branza topita-100g/zi

REGULI GENERALE :
1. 5 MESE/ZI
2. NU SE MANANCA INTRE MESE
3. NU SE SARE PESTE MESE
4. NU SE BEA LICHID IN TIMPUL MESEI

PERMISE
LICHIDE: -apa, apa plata , minerala ,carbogazoasa, sifon , ceai , cafea (total 2-3 litri/zi)
(INTERZIS –bauturi de gen COCA COLA, PEPSI….ETC)

INDULCITORI : -ARTIFICIALI, CICLAMAT, ASPARTAM, ZAHARINA

CONDIMENTE : -lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, (mustar-moderat, fara zahar)
(INTERZIS –hrean , ceapa , usturoi, miere de albine)

CANTAR -SAPTAMANAL

EFFORT FIZIC - echivalent cu 5 km/zi- o ora ½ mers pe jos-15 min. gimnastica/zi


ZAHARUL SI ALCOOLUL BLOCHEAZA SCADEREA PONDERALA!
SE GATESTE FARA ULEI

Impotriva constipatiei : mentolax -2-3 tb/zi
-FUROSEMID -1/2 tb. In ziua a 4-a
-1 tb. In ziua a 10-a
-1 tb. In ziua a 14-a
-ASPACARDIN -se administraza in zilele in care se ia furosemid –doza 4 tb/zi -2 dimineata , 2 pranz

Numai daca exista ameteli-Wallmark (calciu , magneziu, zinc -2tb/zi)
Doar la mesele cu grasimi si fara a deveni obisnuinta ( in general nu se recomanda) –XENICAL -1 tb./zi- ocazii speciale




ETAPA II- 9 ZILE

3 ZILE
• FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
• LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
• LACTATE PROASPETE -400 G/ZI

Toate acestea trebuiesc mancate in 5 mese/zi

FRUCTE PERMISE:orice in afara de : castane, mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate , smochine, stafide, curmale ,etc ; nuci , alune, fistic , semnite
LEGUME , ZARZAVATURI PERMISE :orice in afara de: sfecla rosie, cartofi , linte , porumb , fasole uscata, mazare , dovleac , masline
LACTATE PERMISE : lapte , chefir , cas , lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci , branza de casa , Mozzarella si Ricotta.

INDICATII:
SUPE : fara ulei, fara bors- cu lamaie
LEGUME GATITE- nu crude , nu cu ulei
FRUCTE –sa se consume separat , nu ca desert ci ca gustari

6 ZILE –CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate


ETAPA III-12 ZILE
3 ZILE
-2 oua/zi; 100g. Branzeturi nefermentate
sau
-1 ou/zi; 200g. Branzeturi nefermentate
Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei , fasole verde, conopida, brocolli , ciuperci , vinete, gulii , ceapa verde , usturoi verde, andive)

3 ZILE
CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate

3 ZILE
FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
LACTATE -500 G/ZI

3 ZILE
CARNE, MEZELURI(+ - un ou)-fara restrictie de cantitate

ETAPA a IV-a-13 ZILE

2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUMEfara restrictie de cantitate
LACTATE -500 G/ZI

3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe
La o singura masa a zile o salata verde , ardei verde si varza alba.

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME

1 ZI
LACTATE proaspete-500 G/ZI

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME

3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe

ETAPA a V-a-8 ZILE
CATE MESE DORESTI PE ZI , FARA RESTRICTIE DE CANTITATE

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
1 ZI
LACTATE proaspete
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI +- un OU/zi

ETAPA a VI-a-10 ZILE
2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUME
LACTATE proaspete-400 G/ZI
8 ZILE ALTERNATIV:
- o zi –fructe , legume , salate
- o zi –carne slaba( la o masa o salata)

Related Posts with Thumbnails