Afinele - beneficii si proprietati


Calificate ca fiind super-alimente, datorita multimii de vitamine si antioxidanti, afinele au si avantajul ca, odata consumate, ajuta la topirea grasimii din zona abdominala.

Cu alte cuvinte, o cura bogata in afine te ajuta sa scapi de burtica, au concluzionat nutritionistii americani, care au realizat mai multe teste pe sobolani obezi.

Dupa ce mesele sobolanilor au fost imbogatite cu afine, s-a constatat ca grasimea din zona mijlocului, asociata si cu riscul de atac cardiac, a inceput sa dispara. De asemenea, nivelul zaharului din sange s-a normalizat, iar cel al colesterolului a scazut considerabil.

Bune pentru inima

Chiar daca testele au fost realizate pe rozatoare, specialistii de la Universitatea din Michigan sunt convinsi ca aceleasi efecte le are consumul de afine si in cazul oamenilor, relateaza Daily Mail.

Interesant este faptul ca o dieta bogata in afine isi face efectul dupa doar 90 de zile, grasimea disparand ca prin minune. In plus, riscul de atacuri cardiace si diabet scade simtitor.

Vitaminele C si E, la fel ca si antioxidantii continuti, protejeaza impotriva bolilor degenerative si a cancerului de colon.

Related Posts with Thumbnails