Cronodieta


Principiul dietei Crono este simplu: organismul omenesc are mecanismul sau de functionare. Necesitatile si ritmul sau. Toate acestea respectate vor avea ca rezultat un corp frumos si bine proportionat.

In fiecare zi trebuie sa avem 3 mese. Cele 3 mese pe zi raman obligatorii. Gustarile dintre mesele principale sunt, insa, optionale. Probabil ca acesta cerinta iti aduce aminte de copilarie. Nu-i asa ca ai mai vrea sa ai sanatatea de atunci?

Intre mese trebuie sa pastram o distanta de 3-4 ore.

Mesele trebuie servite in liniste. Bine, nu ma refer aici la linistea aceea in care nu se aude decat lingurita rotindu-se alene in ceasca de cafea. Linistea inseamna calm. Inseamna sa ii acorzi micului dejun un timp suficient.

Cronodieta

Ulei din germeni de Grau - proprietati si beneficii , pret


Uleiul din germeni de grau este realizat prin presarea la rece si are un continut ridicat de vitamina E, cel mai puternic antioxidant natural.

Uleiul extras din germeni de grau se remarca datorita proprietatilor remarcabile de tonifiere si regenerare. Foarte bogat in vitamina E si un puternic antioxidant, furnizeaza o actiune pretioasa antiimbatrinire si protejeaza pielea de radicalii liberi.
Orice schimbare a mirosului si aspectului produsului se datoreaza exclusiv principiilor sale naturale si nu ii modifica efectul.

Adidasi pentru slabit


Adidasi pentru slabit

Adidasii pe arcuri promit o slabire de 2 kilograme pe saptamana.

Dieta cu carne


In dieta Scarsdale ( celebra deta cu carne), ca in majoritatea curelor, este recomandat consumul de multe legume. Iata ce legume sunt premise: telina, morcovi, castraveti, rosii, salata verde, ciuperci, varza de Bruxelles, ardei, spanac, broccoli, conopida. In plus, trebuie sa suplimentezi consumul de legume cu fructe bogate in vitamine si antioxidanti, pe care sa le consumi dupa bunul plac.

Meniul dietei Scarsdale se concentreaza in jurul a trei tipuri principale de alimente: legume, fructe si carne slaba in proteine.

Toate alimentele trebuie gatite fara ulei sau unt. Poti adauga ierburi, condimente, mustar (fara zahar), sos de rosii, sare, piper si otet. Inlocuieste zaharul cu indulcitor dietetic.

Dieta cu struguri


Strugurii conţin 73% apă, 23% zaharuri şi 3% vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar şi săruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu.

Etapa 1

Consumaţi un pumn de boabe de struguri la micul dejun, principala masă a zilei. Specialiştii avertizează că este de evitat să săriţi peste micul dejun, pentru că imediat după trezire, cortizolul (hormonul stresului) are un nivel foarte mare, care determină stocarea grăsimilor şi reducerea la jumătate a procesului de ardere a acestora. De aceea, consumul de struguri este o metodă sănătoasă şi plăcută de a realimenta cu energie organismul, după orele de somn.

Etapa 2

Făceţi-vă un obicei din a mânca de cinci-şase ori pe zi. Potrivit experţilor în nutriţie, mesele scurte şi dese alungă foamea, suprimă secreţia de cortizol, ajută la dezvoltarea unei musculaturi sănătoase şi cresc metabolismul. Astfel, se recomandă adăugarea dietei cu struguri sub forma a două gustări între cele trei mese principale ale zilei.

Etapa 3

În această fază, este recomandabilă stabilirea unor gustări prin combinarea strugurilor cu 20-30 g de proteine (brânză, alune, seminţe etc), pentru a creşte rata metabolismului.

Etapa 4

Mâncaţi un ciorchine de struguri cu 60 minute înainte de a face exerciţii fizice. Pentru detoxifiere si se recomandă ca 1-2 zile pe săptămână să se consume numai struguri 1,5-3 kg pe zi împărţite în 3 mese.

Etapa 5

Includeţi strugurii sau sucuri din struguri în strategia alimentară după ce faceţi exerciţii fizice pentru recuperare musculară. Se recomandă un consum moderat, de aprox 30 g de struguri sau 60-100 g de carbohidtraţi imediat după ce veniţi de la sala de fitness sau acasă, dacă obişnuiţi să faceţi exerciţiile fizice la domiciliu.

Etapa 6

Adăugaţi strugurii pe lista produselor consumate ca desert sau a gustărilor de seară.

Salata cu telina, mar si morcov


Se prepara foarte usor si aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 telina mica; 2 mere; 2 morcovi; ulei; otet.

Preparare: Curatati merele, telina si morcovii de coaja. Dati pe razatoarea mica telina si morcovii, iar pe razatoarea mare merele. Adaugati otet, ulei si amestecati bine

Ce alimente nu se combina


Carne cu pâine. „Este vorba despre una dintre cele patru reguli alimentare, potrivit căreia combinaţia de carbohidraţi (pâine) cu proteine (carne) este interzisă”, explică medicul. În plus, carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi (salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză).

Pâine cu unt. Combinaţia nu se adresează persoanelor care vor să slăbească, însă cei cu o greutate normală pot consuma o cantitate de 10 grame de unt pe pâine.

Paste cu şuncă şi smântână. Sunt un „deliciu” în bucătăria italienească, dar fac parte din categoria „aşa nu!”. „Combinaţia între carbohidraţi (paste) şi grăsimi (şuncă, smântână) este interzisă. Atenţie, însă - aceste alimente nu trebuie eliminate, ci doar consumate la momente diferite.

Brânză cu pâine. „Putem să mâncăm brânză (bogată în calciu) cu pâine (bogată în carbohidraţi) la aceeaşi masă, dar, în acest fel, în intestin va avea loc un proces alcalin, cauzat de carbohidraţi. Astfel, foarte puţin calciu va fi disponibil să se absoarbă, întrucât în mediul bazic, calciul dă reacţii prin care se transformă în compuşi neabsorbabili. Aşadar, indiferent de cantitatea de brânză consumată, putem avea o deficienţă de calciu.

Cartofi cu pâine. „Aici este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi la o masă.

Dieta pe baza de fructe


Fructele trebuie mancate doar intre mesele principala si nu fara pauza. Acesta deoarece pot eroda ireversibil smaltul dentar. In plus, abuzul deterioreaza flora colonului.

Dieta pe baza de salata


Salatele constituie un deliciu vizual caracterizat de o mare varietate de forme, culori si texturi. Acest fapt nu este intamplator, avand in vedere ca apetitul este intr-o stransa legatura cu aspectul mancarii. Atunci cand tinem o dieta, este foarte important sa avem senzatia ca nu suntem restrictionate sa mancam doar anumite alimente. Alt avantaj al acestei diete este acela ca putem manca atat cat vrem, fara sa ne abtinem. In niciun caz nu vom egala de exemplu o portie de paste. In acest fel, deducem un alt avantaj major al curei acesteia, si anume faptul ca avem voie sa mancam pe saturate, fara ca apoi sa incercam sentimentul de vinovatie.

Salatele sunt o modalitate foarte buna de a nu arunca resturile de pui la gratar care au ramas de la cina. Proteinele din carnea alba sunt indicate alaturi de bucatele de tofu si legume. Proteinele care se pot pune in salata se gasesc in:
- conserve de legume (fasole verde, fasole bruna, fasole uscata); spalati-le bine inainte de a le adauga la salata.
- fasiute de carne de pui la gratar sau de carne rosie. Daca preferi salata calda, le poti incalzi un pic in cuptorul cu microunde sau chiar gati pe moment.
- cubulete de tofu marinate. Se gasesc de obicei in borcane, marinate cu ulei de masline. Daca preferi sa le marinezi acasa, cumpara tofu natur si adauga sosul de ulei de masline in toata salata.
- conserve de ton, preferabil nemarinate, cu 0% grasime.
- branza (presarata deasupra salatei, la sfarsit, fara sare).

Alimentatia cruda


Alimentele din dieta vegana cruda se impart in urmatoarele grupe :

- fructe

- legume

- proteine (toate felurile de nuci si alune, ciuperci, avocado, seminte incoltite)

- zahar (numai miere si din fructe uscate)

Semintele (de cereale, linte, mazare etc) trebuie sa fie incoltite sau macar inmuiate in apa.

Se pot manca salate sau se pot manca produsele ca atare. Daca doriti sa mancati salate, acestea e bine sa fie ori numai din fructe (a nu se amesteca feluri de fructe dulci cu cele acrisoare si a nu se adauga niciodata nuci sau alune la acest fel de salata) ori numai din legume.

Alimente acide


-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga, muraturile (extrem de acide), faina procesata (faina alba, folositi pe cat posibil faina integrala).

Alimente acide si alcaline


-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga, muraturile (extrem de acide), faina procesata (faina alba, folositi pe cat posibil faina integrala).

ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata), soia, fasolea, hrisca, quinoa, kamut, mei;
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, uleiul de rapita, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.

Alimente alcaline


-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata), soia, fasolea, hrisca, quinoa, kamut, mei;
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, uleiul de rapita, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.

Regim de slabit cu proteine


Se mananca timp de o saptamana numai: carne fiarta, iaurt dietetic, branza dulce, oua.

Se consuma in orice cantitate si combinatie.

In tot acest timp se bea ceai verde. Cate o cana pe zi.

Se slabeste in jur de 5kg

Dieta cu ceai verde


Photobucket

Pilule de slabit sunt deseori periculoase şi ambalate cu alte ingrediente nesănătoase, dar nu există un motiv pe care sa folositi ceai verde. Ceaiul verde vă ajută să pierdeti în greutate. Desigur, acesta nu va fi "de 10 kilograme într-o săptămână" sau alte prostii pe care companiile de marketing le pretind, dar ceaiul verde a fost dovedit ştiinţific pentru ca arde calorii şi blochează absorbţia de grăsimi.

Ceaiul verde arde grasimile
Produse alimentare (inclusiv zahărul şi grăsimea) sunt sintetizate in substanţe numite "trigliceride", în ficat şi intestinul subţire. Acestea sunt apoi transportate in sange si  la alte ţesuturi din organism.

Trigliceridele sunt folosite ca sursă de energie pentru susţinerea vieţii şi a activităţilor fizice şi sunt foarte necesare. Problema apare atunci când există exces de trigliceride, pentru că atunci sunt transformate în grăsimi care, ulterior, cauzeaza obezitate.

Asta în cazul în care ceaiul verde vine in ajutor. Acesta conţine cantităţi mari de polifenoli, care mobilizează enzimele care sunt responsabile pentru dizolvarea trigliceridelor in exces. Pe termen lung, acest lucru înseamnă că ceaiul verde este eficient în arderea grasimilor.

Ceaiul verde stimulează metabolismul si accelereaza pierdere în greutate.
Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, denumiti polifenoli catechin care sunt responsabili pentru multe din beneficiile pentru sănătate. Unul dintre ele, în special, galat epigallocatechin (sau EGCG pe scurt), a fost găsit pentru a stimula metabolismul şi accelera pierderea in greutate.

EGCG, împreună cu cofeina din ceaiul verde, stimulează sistemul nervos central şi stimuleaza grăsimea pentru a fi eliberata în fluxul de sânge pentru ca organismul să o folosească drept combustibil. Acest proces de numeşte "termogeneza". Aceasta prevede plus de energie, te scapa de excesul de apă, precum şi, de asemenea, ajută la arderea ţesutului adipos din organism.


Ceai verde ajută la un efort fizic mai lung

Toată lumea ştie cât de important este exerciţiu fizic in a pierde in greutate. Se ard calorii , creşte energia dumneavoastră si stimulează metabolismul . Catechin polifenoli din ceaiul verde par să stimuleze utilizarea de acizi graşi de către ficat şi a celulelor musculare. Acest lucru, ulterior, reduce rata de hidraţi de carbon care sunt utilizati şi pentru a permite rezistenta exerciţiilor fizice. De fapt, un studiu cu extract de ceai verde pe soareci de laborator a crescut cantitatea de timp în care animalele ar putea înota înainte de a deveni epuizate la fel de mult ca inainte.

Dieta cu ceai negru


Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire. Are capacitatea de a imbunatati considerabil digestia si de a intensifica arderile grasimilor, fiind recomandat mai ales celor care obisnuiesc sa manace alimente “grele” pentru functia digestiva.

Ceaiul negru poate inlocui cu succes cafeaua pentru ca el contine cafeina, insa in concentratii mai mici. Atentie, nu beti mai mult de doua cesti de ceai negru pe zi, poate da insomnie, agitatie, nervozitate.

De asemenea ceaiul negru mai prezinta efecte benefice in:
- scaderea colesterolului si preventia ori chiar tratarea bolilor ateromatoase, fiind un bun protector cardio-vascular si recomandat hipertensivilor;
- facilitaza digestia fiind indicat atat in curele de slabire cat si celor care prezinta un tranzit intestinal lent, constipatie sau boli ale vezicii biliare;
- tonifica sistemul imunitar, prevenind o serie de boli si fiind recomandat si in sezonul rece cand predomina infectiile respiratorii;
- previne cancerul avand efecte inhibitorii asupra oncogenelor, gene care pot duce la aparitia cancerului;
- ceaiul negru mentine sanatatea danturii. Ceaiul negru contine enzime care impiedica formarea placii bacteriene si aparitia cariilor tocmai prin distrugerea bacteriilor cu potential negativ din flora orala;

Ceaiul negru - beneficii si proprietati


Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire. Are capacitatea de a imbunatati considerabil digestia si de a intensifica arderile grasimilor, fiind recomandat mai ales celor care obisnuiesc sa manace alimente “grele” pentru functia digestiva.

Ceaiul negru poate inlocui cu succes cafeaua pentru ca el contine cafeina, insa in concentratii mai mici. Atentie, nu beti mai mult de doua cesti de ceai negru pe zi, poate da insomnie, agitatie, nervozitate.

De asemenea ceaiul negru mai prezinta efecte benefice in:
- scaderea colesterolului si preventia ori chiar tratarea bolilor ateromatoase, fiind un bun protector cardio-vascular si recomandat hipertensivilor;
- facilitaza digestia fiind indicat atat in curele de slabire cat si celor care prezinta un tranzit intestinal lent, constipatie sau boli ale vezicii biliare;
- tonifica sistemul imunitar, prevenind o serie de boli si fiind recomandat si in sezonul rece cand predomina infectiile respiratorii;
- previne cancerul avand efecte inhibitorii asupra oncogenelor, gene care pot duce la aparitia cancerului;
- ceaiul negru mentine sanatatea danturii. Ceaiul negru contine enzime care impiedica formarea placii bacteriene si aparitia cariilor tocmai prin distrugerea bacteriilor cu potential negativ din flora orala;

Cura de slabire pentru abdomen


Daca gasesti un produs sau o dieta care promite pierderea grasimii de pe burta in mod rapid, nu avea incredere. De cele mai multe ori aceste produse te vor ajuta sa pierzi mai multa apa din corp decat grasimi. Imediat dupa ce vei opri dieta, vei acumula grasimea la loc.

Va trebui sa faci cateva angajamente pe termen lung daca vrei sa scapi de colacei si situatia sa ramana asa.

Nu poti scapa de colacei doar prin dieta. Fa exercitii. Iti este greu, insa abdomenele sunt esentiale.

Tine o dieta saraca in grasimi, insa cu o multime de fructe proaspete, legume si cereale integrale.

Fructele de mare te pot ajuta foarte mult. In plus, trebuie sa consumi cel putin trei portii de peste pe saptamana.

Evita tipurile de carne grasa si sarea.

Nu renunta la produsele lactate din dieta ta. Daca nu ai parte de suficient calciu, vei asimila imediat grasimile de care ai scapat in timpul dietei.

Dieta pentru abdomen


Photobucket
Dieta a fost creat de David Zinczenko - redactor de fitness la revista "Men's Health". Cartea este scrisă într-un stil care vizează bărbaţii, dar principiile pot fi aplicate pentru oricine.

Timp de mulţi ani cei mai multi sportivi, modele de fitness şi culturisti au aplicat aceleaşi fundamente de bază in dieta lor. Principiile ca mananca de multe ori (5-6 ori pe zi), construirea musculara, mâncând proteine slabe şi cu scopul de a mânca carbohidrati nerafinati întregi.

Din păcate multi dintre care ţin dietă, nu au reuşit să ia in considerare aceste tehnici, de multe ori crezând că restricţia de calorii este singura cale de a pierde in greutate.

Cartea se numeşte "Dieta ABS" - având în vedere indepartarea grasimii din zona abdominala , urmand aceasta dieta veti scapa de grasimea de pe burta , atat femeile cat si barbatii.

Dieta conţine un plan de 7 zile de masă, formată din 12 ”alimente de putere ", împreună cu reţete. O masă pe săptămână, este desemnata ca "ieftina"- în cazul în care vei mânca orice vrei. Cartea recomandă evitarea alimentelor grase cum ar fi carnea, carbohidrati prelucrati / rafinati , alimente cu zahăr.

Alimentele magice sunt:

1. Migdale şi alte fructe cu coajă
2. Fasole boabe
3. Spanac verde
4. Lactate: cu continut redus de grăsime din lapte, iaurt, cascaval, branza de vaci
5. Ovaz: neîndulcit
6. Ouă
7. Carne de pui, peşte
8.Unt de arahide natural, fără zahăr.
9. Ulei de masline
10. Painea integrala
11. Extra -Proteine (Din zer)
12. Zmeură şi alte fructe de padure


Cardio şi Greutăţi

Esenţiale pentru programul de dieta este tăria şi formarea de interval. Aceasta se bazează pe premisa că creşte metabolismul muscular , care va asista arderea grasimior.

Ce greutate trebuie sa am


Calcul IMC

Formula Broca

Formula Lorentz

Cum sa pierzi calorii


Diferite activitati pe care le facem zi de zi, necesita consum de calorii. Exista nenumarate feluri in care pierdem caloriile, nu numai prin exercitiu fizic ci prin activitati normale. De exemplu:

Grupa de activitate: Activitatea sexuală

Activitatea sexuală activă - energică
15 minute- 20 calorii
Activitatea sexuală moderata
15 minute-10 calorii

Grupa de activitate: muzică

Acordeon
15 minute- 14 calorii
Pian
15 minute- 20 calorii
Vioară
15 minute- 30 calorii

Joaca cu copiii-activa
15 minute- 72 calorii

Măturarea podelelor
15 minute- 40 calorii
Spălat vase
15 minute- 28 calorii
Gatit
15 minute- 17 calorii
Calcat
15 minute- 20 calorii

Dactilografiere
15 minute- 10 calorii

Munci uşoare, de birou, în general
15 minute- 9 calorii

Mers pe jos, foarte lent
15 minute- 19 calorii
Mersul pe jos cu viteza moderata
15 minute- 40 calorii

Fructul Acai


Acai sunt fructe de culoare mov, ce cresc doar in palmierii padurilor amazoniene din Brazilia si sunt bine cunoscute in lumea intreaga datorita cantitatii impresionante de antioxidanti pe care o contin ce ajuta in arderea rapida a grasimilor si recuperarea rapida a siluetei .

Aproximativ 10% din boabe, contin pulpa comestibila sau coaja, restul de 90% fiind seminte ce ajuta la inlocuirea toxinelor din corp cu vitamine si minerale importante. Cei mai multi nutrienti vin din pulpa si coaja, iar samanta in mod normal nu se consuma. Este atat de bogat in nutrienti si cu un gust delicios, incat nu e de mirare ca acest fruct este atat de popular.

Acai Cleanse


Acai Cleanse este cel mai recomandat produs 100% natural pentru reglarea tranzitului intestinal si detoxifierea organismului si, totodata, ideal pentru pierderea in greutate.

Datorita concentratiei bogate in fibre ajuta la eliminarea sau ameliorarea majoritatii problemelor tractului digestiv: balonari, constipari, sindromul colonului iritabil, precum si reducerea senzatiei de foame venind in ajutorul celor care vor sa slabeasca.

Acai Cleanse contine ingrediente esentiale pentru scaderea in greutate. Concentratia bogata de acizi grasi Omega, fibrele alimentare din seminte de in si psyllium accelereaza mecanismul digestiei, scade pofta de mancare, si creaza senzatia de satietate ajutandu-ne sa slabim

Cura de slabire mediteraneana - dieta


Photobucket


Stilul mediteranean de dieta, bogat in grasimi provenind din ulei de masline sau nuci, ar putea sa fie mai benefic pentru sanatate decat regimurile sarace in grasimi. Cercetatorii spanioli au descoperit ca mancarea traditionala din zona Mediteranei reduce nivelul colesterolului, tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange.

Reprezinta regimul alimentar specific populatiilor din regiunea mediteraneana. Si-a castigat reputatia unei diete sanatoase prin prisma efectelor benefice asupra organismului.

O prima schimbare ar consta in inlocuirea margarinei, a untului, a maionezei si a sosurilor comerciale cu ulei de masline. Adaugat la rosii, ceapa verde, usturoi si peste, uleiul de masline da un gust aparte. De asemenea, se poate folosi nu numai in salate, ci si la gatit.

Beneficiile uleiului de masline se refera in primul rand la cantitatea suficienta de grasimi mononesaturate, atat de necesare sistemului cardiovascular, dar si antioxidanti, incluzand si vitamina E. Tot studiile clinice arata ca, prin folosirea zilnica a 20 ml de ulei de masline, se poate reduce riscul de boala coronariana, tocmai datorita prezentei grasimilor mononesaturate. Asadar, dieta mediteraneana ajuta la cresterea logevitatii adeptilor ei.

Dieta are 3 etape, care trebuie respectate cu strictete.

Etapa 1: intre 10 si 20 de zile (eliminarea kilogramelor)
Aceasta etapa presupune o interdictie totala la consumul de zahar, fructe, cartofi, orez, supe sau ciorbe, sucuri carbogazoase, prajeli, carne rosie, condimente. In aceasta perioada se pot consuma: legume (crude sau preparate prin fierbere), verdeturi, cereale, carne de pui sau peste, oua, nuci sau migdale (adaugate in diferite salate de cruditati). Salatele trebuie sa fie preparate numai cu ulei de masline!

Etapa 2: 30 de zile

Aceasta etapa este necesara pentru a prevenii efectul yo-yo. Se manaca cat mai sanatos.

Etapa 3: de mentinere

Iti sunt permise toate alimentele, insa moderatia trebuie sa caracterizeze toate mesele tale.

Daca va doriti sa mancati si sa slabiti dupa specificul mediteranean, nu uitati de sucul de lamaie! Este obligatoriu in orice salata si va ajuta sa va mentineti silueta.

Alimente care contin amidon


Carbohidrati de baza (paine, orez, paste, cereale, cartofi), alimente pe baza de faina (produse de patiserie, placinte, prajituri, biscuiti), fructe uscate (curmale, smochine, stafide, sultane, prune) alte fructe (banane, mango), indulcitori (zahar, sirop de artar, miere).

Combinarea alimentelor


Conceptul de combinare a alimentelor pentru o mai buna digestie si sanatate a fost popularizat in anii 1930 de medicul american William Howard Hay.

Principiul de baza al combinarii elementelor este evitarea amestecarii proteinelor cu amidonul, in cadrul aceleiasi mese. Deci, fiecare masa trebuie trebuie sa contina proteine si alimente “neutre” sau amidon si alimente neutre. Alimentele neutre includ legumele (cartofii sunt exceptia!), grasimile pure si uleiurile. Se considera ca, prin separarea proteinelor de amidon la fiecare masa, se imbunatateste digestia fiecarui tip de aliment.

Grupele de combinare a alimentelor:
PROTEINE: carne (oaie, miel, gaina, curcan, vitel, caprioara, porc, bacon), peste (scrumbie, hering, pastrav, somon, ton, cod, cambula, stiuca), crustacee (creveti, scoici, midii, stridii, crabi, homari), oua, lactatele (branza, lapte, iaurt), proteine vegetale (pastai de soia, tofu).



NEUTRE: toate legumele in afara de cartofi (asparagos, vinete, brocoli, varza de Bruxelles, varza, morcovi, conopida, telina, nap, fasole verde, praz, ciuperci, ceapa, patrunjel, mazare, spanac, gulie), legume de salata (avocado, castraveti, rosii, salata verde, ceapa verde, ardei rosii si verzi, ridichi), nuci si semninte, grasimi si uleiuri (smantana, unt, ulei de masline, ulei vegetal).



AMIDON: carbohidrati de baza (paine, orez, paste, cereale, cartofi), alimente pe baza de faina (produse de patiserie, placinte, prajituri, biscuiti), fructe uscate (curmale, smochine, stafide, sultane, prune) alte fructe (banane, mango), indulcitori (zahar, sirop de artar, miere).

Program exercitii de inot


Inotul este un foarte bun element cardio in antrenament, se ard foarte repede caloriile si este foarte bun pentru cresterea rezistentei si coordonarii. De asemenea nu va va creste masa musculara foarte mult, dar oricum noi nu intentionam aceasta. Cele mai solicitate grupe musculare sunt cele de la brate, picioare si spate.

Exista cateva exercitii care se pot face in piscina chiar si de cei care nu stiu sa innoate. Apa ar trebuie sa fie pana la nivelul pectoralilor sau umerilor. Alergarile pe loc si sariturile cu genunchii la piepta ar fi doua exercitii care sunt foarte bune pentru picioare, abdomen si rezistenta. Lovituri cu piciorul alternativ in fata si in lateral, exercitiu care solicita picioarele, abdomenul si spatele.

Complex de exercitii Yoga


. Exercitiu de stretching: Aseaza-te pe o saltea (sau un prosop), cu spatele lipit de podea si intide mainile deasupra capului. In acelasi timp, intinde foarte bine si picioarele (cu degetele picioarelor indreptate in sus). Vei simti muschii abdominali incordandu-se (nu uita sa respiri adanc in timp ce te intinzi).

2. Exercitiu de stretching: Ridica-te in picioare. Ridica bratele deasupra capului, apoi apleaca-te incercand sa-ti atingi degetele picioarelor cu mainile (coboara cat de mult poti, atat timp cat nu iti creaza disconfort).

3. Exercitiu de stretching: Aseaza-te pe o saltea, cu bratele ridicate deasupra capului. Ridica-ti partea superioara a corpului si incearca sa iti atingi cu mainile degetele picioarelor. Respira profund in timpul exercitiului (inspira in timp ce iti aduci mainile spre picioare si expira in timp ce revii la pozitia initiala). Sunt recomandate 5-6 repetari.

Colesterol bun


Colesterolul bun, HDL, este cel care ajunge la nivelul ficatului pentru a fi eliminat.

Obiectivul principal este acela de a consuma cat mai mult acizi grasi poli-nesaturati din familia omega-3. Acesti acizi se regasesc intr-o cantitate mare in uleiurile de soia, nuci si rapita. Doua linguri adaugate in supa, zilnic, sunt suficiente.

De asemenea, puteti alterna cu uleiul de masline, bogat si el in acizi grasi mono-nesaturati. Pestii grasi reprezinta de asemenea o sursa buna de omega 3: doua portiuni de peste bogat in grasimi pe saptamana este cantitatea adecvata. Retineti ca este foarte important sa mancati somon, macro, hering, sardine, ton, renumiti ca pesti bogati in grasimi.



Ceaiurile, legumele si fructele proaspete fac minuni pentru inima ta in special in perioadele foarte stresante. Pentru a elimina factorii de risc, limiteaza consumul de sare, cafea si renunta la fumat, informeaza webmd.com.

Ceaiul de dimineata este foarte important pentru sanatatea inimii tale. Incearca salvia, rozmarinul sau cimbrul care au multe proprietati antioxidante si te protejeaza de riscul aparitiei diabetului, infarctului sau hipertensiunii.

Afinele si ciresele sunt si ele recomandate pentru hrana inimii tale. Contin magneziu si au multe proprietati antioxidante. Mai mult, ajuta la mentinerea valorii normale a colesterolului si glicemiei.

Vinul rosu este foarte bun pentru inima. Un pahar de vin rosu seara, inainte de culcare imbunatateste circulatia sangelui si face minuni pentri inima ta. Evita insa excesele de alcool, complet daunatoare.

Somonul si tonul sunt perfecte pentru inima ta. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 care asigura un ritm cardiac normal si te protejeaza impotriva infarctului. La fel si uleiul de masline extravirgin care il poate inlocui cu succes pe cel de floarea soarelui.

Scaderea in greutate


Photobucket


”The Fat Flush Plan” a fost scrisa de Ann Louise Gittleman. Ann a scris anterior un număr de cărţi şi articole despre nutriţie şi diete de dezintoxicare.

Planul Fat Flush este atât o dieta de detoxifiere cat şi o dieta de scădere în greutate. Ideea este de a furniza toate ingredientele necesare pentru a stimula metabolismul, reduce retenţia de apă şi promoveaza pierderea de grăsime.

Programul are 3 etape:

Faza 1 - 2 săptămâni

Aceasta este o fază restrictivă cuprinsă între 1100-1200 de calorii pe zi. Intenţia aici este de a reduce retinerea apei , precum şi unele pierderi de grăsime. În această fază sunteţi nu sunt permise urmatoarele alimente: margarina, alcoolul, zahărul, uleiuri sau grăsimi (cu excepţia uleiului de in), cereale, paine, legume bogate in amidon, produse lactate. Chiar şi ierburile şi condimentele sunt limitate la o listă de mici dimensiuni.

Faza 2 - de derulare

Aici cantitatea de calorii este ridicată - 1200-1500 calorii. Ideea este de a continua cu programul dorit, până cand pierderea in greutate este realizata.

Etapa 3 - Faza de întreţinere

În esenţă, o fază de greutate de întreţinere, cu un aport caloric de 1500 calorii, sau peste. Unii carbohidrati de amidon sunt reintrodusi treptat, împreună cu unele produse lactate.

Exercitii

Programul conţine o componentă semnificativă de exerciţii fizice. Acest lucru poate fi intre 20 - 40 de minute de exerciţiu pe zi, în funcţie de faza. Aceasta este de obicei cu impact scăzut (mers pe jos). Forţa de formare (greutăţi de ridicare) este, de asemenea, pe listă (de două ori pe săptămână).

Exemplu de meniu- Fat Flush Faza 1


Înainte de micul dejun
un pahar apă fierbinte cu suc de lamaie

Mic dejun
omletă cu spanac, ardei verde si patrunjel.

Gustare
1 /2 grapefruit

Prânz
somon cu lamaie si usturoi,
sparanghel cald, amestecat cu salată verde ,broccoli si castraveti, 1 linguriţă de ulei de in

gustare de dupa-amiaza
1 măr

Cină
cotlet de miel la gratar, cu scorţişoară şi muştar,
gulii în bulion,
suc de fructe

Calorii ulei de masline


Valoarea calorica a maslinei este de 224 calorii la 100 g, iar aceea a uleiului de 900 de calorii.

Capsule de ulei de peste


O capsula de ulei de pestecontine 0,400 g ulei de sardina si cod, cu un continut ridicat de acizi grasi esentiali si vitamine.

Capsulele stimuleaza metabolismul si activitatea functionala a sistemului nervos, buna dispozitie si senzatia de bine, scade tensiunea arteriala, stimuleaza regenerarea tesuturilor, previne aparitia bolilor astmatice la copii si adulti, actiune antiinflamatorie si antioxidanta, adaptogena, vitaminizanta

Dieta de 1500 calorii


Photobucket


Cartea de bucate este scrisa de Nancy Hughes, care este, de asemenea, autor al carti Retete de 1200 de calorii şi a creat reţete pentru Weight Watchers, American Diabetes Association şi American Heart Association.

Această carte oferă o mare varietate de retete, care sunt potrivite pentru o dietă cu un conţinut caloric redus, fără a necesita să se sacrifice aroma şi varietatea. Hughes a creat retete cu scopul că acestea vor fi atât scăzute de calorii, precum şi delicioase, astfel încât veţi găsi uşor să va tineti de dieta .

Elementele de bază

Hughes este de părere că mesele ar trebui să fie rapide şi uşoare , precum şi sănătoase şi gustoase. Reţetele în carte sunt separate în secţiuni pentru micul dejun, pranz, cina, desert şi gustări. Pentru toate retetele un număr de calorii şi informaţii complete nutriţionale sunt furnizate.

Mesele principale furnizează 350 de calorii, iar gustarile şi reţetele pentru desert furnizează 150 de calorii. În fiecare zi de dietă ,selectaţi trei mese principale, două gustări sănătoase şi un desert pentru a aduce totalul consumului de calorii la 1500.

Alimente recomandate

Fructe, legume, fulgi de ovăz, clatite, vafe, tortilla, ouă, carne de porc, de pui, peşte, fasole, maioneza light, margarină , lapte fara grasimi.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

1 felie de paine neagra
1 felie subtire de sunca
Muffins
1 ceaşcă de lapte

Gustare

oua umplute cu maioneza light

Prânz

salata de pui cu branza de capra, spanac
zmeură

Gustare

1 covrig

Cină

Fileuri de peşte cu lamaie
Cartofi copti

Desert

prajitura cu zmeură si migdale

Cura de slabire rapida de 5 zile


Dietele de 5 zile sunt indicate pentru cei care vor sa piarda 4-5 kilograme rapid. Pe langa pierderea greutatii, cura de 5 zile detoxifica organismul si, in absenta excesului de sare, impiedeca retinerea apei. Respectati urmatoarele reguli: beti zilnic 2-3 litri de apa plata, ceaiuri naturale fara zahar, cafea - maximum 1-2 cani pe zi neindulcita.

Cele 5 zile se imaprt in cinci categorii: ziua cu legume, ziua cu fructe, ziua cu orez si legume, ziua cu lactate si ziua cu sucuri naturale. Ordinea nu este importanta, va puteti alegele zilele in fuctie de orarul dumneavoastra.
Dintre fructe se elimina bananele iar dintre legume se elimina cartofii.

Nuca de coocos - beneficii, proprietati , dieta , slabit





Grăsimile din nuca de cocos sunt metabolizate diferit faţă de alte grăsimi , care în loc de a fi depozitate sunt folosite pentru energie imediată. De asemenea, aceste grăsimi pot creşte metabolismul şi au multe alte beneficii de sănătate, cum ar fi îmbunătăţirea funcţiei tiroidiene, probleme digestive şi efecte antivirale.

În plus faţă de accentul pus pe dieta cu ulei de nucă de cocos, sunt prevăzute informaţii pentru a ajuta la identificarea problemelor de sănătate specifice care pot fi legate de dieta , cum ar fi disfuncţia tiroidiană, tulburări digestive, toxicitate hepatică şi dezechilibrele de zahăr din sânge.


Există patru faze cu privire la dieta:

Faza 1 - 21 de zile pierdere în greutate

Implică trei mese şi una sau două gustări de zi cu zi, care sunt axate pe proteine slabe şi legume. Cerealele, dulciurile si fructele de cele mai multe sunt strict evitate. Se poate aştepta la o pierdere în greutate de cel puţin 10 kg în timpul acestor de 21 de zile de dieta.

Faza 2 - curatare

Această etapă este axata pe utilizarea de bauturi de curăţare bazate pe legume si fibre care sunt proiectate pentru a curăţa organele interne.

Faza 3 - Introducerea de carbohidrati sănătoasi

Celor care tin dietă li se permite să reintroducă cereale integrale, fructe şi anumite cantităţi limitate de legume amidonoase.

Etapa 4 - Întreţinere

Această etapă este conceputa pentru a menţine pierderea in greutate, o dată ce obiectivul a fost atins. Anumite alimente, cum ar fi dulciurile, alcoolul şi unele fructe sunt încă strict evitate.

În fiecare etapă a dietei se recomandă a consuma două-trei linguri de ulei pur de nucă de cocos. Puteti sa le incorporati în piureuri , sosuri pentru salate şi sosuri.

Mic dejun

Ouă cu legume prajite în ulei de nucă de cocos

Gustare

6 nuci de macadamia

Prânz

Salata de spanac cu nuci de pin şi avocado

După-amiaza gustare

Ţelină şi brânză de capră

Cină

Peşte la gratar cu orez brun
Salata de ledume cu ulei de nucă de cocos

Seara gustare
12 migdale

Cura de slabire cu grefruit - grapefruit






Datorita compozitei sale, grapefruit-ul te poate ajuta sa slabesti prin simpla sa includere in dieta ta de fiecare zi. Studii efectuate peste ocean au demonstrat faptul ca, pentru a pierde cateva kilograme in plus este suficienta consumarea unei jumatati de grapefruit sau a sucului provenit din acesta inainte cu jumatate de ora de fiecare masa principala a zilei.


Dieta este recomandata pentru ca este eficienta în sensul ca se pot pierde 6-10kg într-o saptamâna dar nu este tocmai indicat sa o urmezi pe termen îndelungat .

Iata în ce constau mesele pe durata unui astfel de regim de slabit:
Micul dejun cuprinde o jumatate de grapefruit si o cana de ceai sau cafea neîndulcita;
La prânz te poti delecta cu o jumatate de grapefruit si doua oua. Poti aduce un plus de savoare cu o salata de rosii si castraveti cu verdeata, otet sau lamâie; mai ai dreptul la o felie de pâine prajita si o cana ce ceai neîndulcit sau apa;
Cina este mai bogata propunându-ti alta jumatate de grapefruit, 100-200g de carne (pui, vita), o rosie cu verdeata, otet sau lamâie totul udat din belsug cu o cana de ceai neîndulcit sau apa.

Consumul sporit de lichide - minim 2 litri de apa plata sau ceai neindulcit pe zi - este obligatoriu.

Fructe de mare - beneficii in dieta




Fructele de mare proaspete reprezinta o sursa excelenta de proteine, minerale si de vitamine precum complexul vitaminic B.

Desi nu o dieta prea ieftina, dieta pe baza fructelor de mare este considerata de unii specialisti in diete drept una dintre cele mai eficiente metode pentru a slabi usor si sanatos.

Aceasta dieta se refera pe langa stridii, homari, crabi, scoici si la plantele comestibile din mari si oceane: diferite alge si salate.

Este de preferat ca aceste produse sa fie preparate fie prin aburire, fierbere sau afumat, in unele cazuri putandu-se consuma chiar si crude. De evitat sunt gratarele si prajelile de acest tip.

O dieta cu fructe de mare ajuta in controlul greutatii si pe termen lung previne aparitia unor afectiuni cardiace. In plus, o astfel de dieta este una dintre caile catre un stil de viata sanatos.

Printre motivele pentru care aceste alimente se afla in topul celor mai sanatoase produse se numara si faptul ca proteinele continute sunt mult mai usor absorbite de organism. Acest lucru transforma fructele de mare intr-o excelenta alegere alimentara pentru persoanele de toate varstele.

Dieta de slabit al lui Ana Maria Prodan - inaltime , greutate





Mamă a trei copii, Ana Maria Prodan nu vrea să renunţe la statutul de cea mai sexy femeie din fotbal.

Chiar dacă au trecut doi ani de la ultima sa apariţie în Playboy, impresara Ana Maria Prodan (37 de ani) se mândreşte că a rămas la fel de apetisantă ca atunci. “În urmă cu un an, înaintea naşterii celui de-al treilea său copil, cântăream 88 de kilograme”, povesteşte Ana.

Apoi soţia lui Laurenţiu Reghecampf completează: “Am ajuns în prezent la 57 de kilograme şi mi-am propus să mai dau jos încă două”. Sexy-impresara conchide: “Este firesc pentru orice femeie ca după ce a născut să încerce să îşi revină la forma iniţială. Eu nu am de gând să mă folosesc de o scuză ca asta, ca să rămân grasă. Mănânc numai salate şi grătar, iar de prăjituri nu mă ating. Nu că nu mi-aş dori, dar Laurenţiu îmi dă peste mână de fiecare dată când mă prinde în preajma dulciurilor”.

Cura de slabire cu ananas





Exista un fruct ce ne poate ajuta sa scapam de  surplusul nedorit intr-un timp scurt si foarte usor. Vorbesc de ananas, fructul cu o culoare asemanatoare mierii de albine, care mai ca te tenteaza sa-l savurezi de cum il vezi.

O cana obisnuita in care putem adauga bucati de ananas contine in jur de doar 75 de calorii, dar important este ca acest frunct contine substante ce ne ofera elementele esentiale pentru a nu mai simti senzatia de foame la fel de acut ca in mod obisnuit.

Fructul are insa si cateva calitati ce ii pun in valoarea calitatea de medicament naturist:
- are actiune diuretica, eliminand substantele ce se gasesc mult peste cantitatea necesara;
- diminueaza efectele nedorite ale celulitei;
- ajuta la grabirea procesului de vindecare in cazul arsurilor si ranilor deschise;
- are efect antiinflamatoriu;
- hidrateaza pielea, de aceea il poti folosi si in loc de masca;
- antioxidantii pe care ii contine impiedica procesul de imbatranire;
- sistemul imunitar este intarit;
- stimuleaza arderea grasimilor;
- curata caile respiratorii.

Cum a slabit Andreea Spataru - inaltime, greutate, kilograme





Andreea Spătaru a tinut o cură de slăbire cu pepene roşu.

„Îmi place foarte mult la gust. Nu mănânc decât o masă pe zi şi, în rest, mănânc câte o felie sau două de pepene roşu”,

Cum a slabit Andreea Banica - kilograme , inaltime, greutate




Andreea Banica a slabit 14 kg in 3 luni dupa nastere .

„In primul rand, urmez un regim alimentar recomandat de un specialist, o nutritionista care imi e si prietena. Am o lista mai mare, pe care o port cu mine, cu alimente pe care pot sa le consum si pe care nu am voie sa le consum deloc. Nu e o cura de slabire drastica, sa te faca sa cazi pe strada”.

Dar Andreea stie foarte bine ca dieta fara sport nu se poate, asa ca a apelat si la un antrenor personal. Totodata, timp de trei zile pe saptamana, ea se relaxeaza la o sala de masaj, unde ii sunt tonifiati muschii.

In plus, face si masaj special pentru zonele dificile cu grasime.

Cura de slabire rapida cu mere




Se consuma zilnic 1 kg mere fara a mai manca si altceva. Se permite cafea fara zahar si cat mai multa apa. Marul este recomandat pentru ca are un efect calmant, racoritor, nutritiv, laxativ si slab caloric.

Dieta dureaza 3 zile in care puteti slabi 2 kg dar ideal ar fi sa o tineti doar o data pe luna.

Dieta de o luna




Dieta Zone promite rezultate spectaculoase intr-o perioada de timp relativ scurta, de patru saptamani, fara sa te infometezi si avand voie sa mananci cam toate tipurile de alimente, cu mici exceptii.

Creatorul dietei, dr. Barry Sears, merge pe ipoteza ca nutritionistii gresesc atunci cand ii sfatuiesc pe pacientii lor sa elimine din alimentatie grasimile si sa consume cat mai multe fructe si legume. Ideea acestuia este sa consumam si carbohidrati, dar si grasimi si proteine in procente egale. Tocmai de aceea dr. Barry Sears isi mai numeste dieta si „dieta combinatiilor perfecte".


Ca in fiecare dieta, exista totusi niste alimente pe care ar fi bine sa nu le consumi, insa lista acestora este destul de mica - sucurile, carnea rosie, pastele, orezul alb si painea alba. Nici alcoolul nu este permis, pentru ca acesta retine apa in tesuturi si impiedica astfel procesul de slabire.

Exemplu de meniu pentru dieta Zone:
Micul dejun
- omleta fara ulei, cu branza proaspata si cateva felii de sunca de curcan
- 1 felie de paine neagra
- 1 kiwi

Pranz
- supa de legume
- salata cu ton sau pastrav la gratar cu garnitura de legume

Gustare
- tartine din ardei cu salata de vinete

Cina
- pui cu spanac sau salata de conopida
- salata de fructe

Cura de slabire cu supa de pui



Te scapa de 3-5 kilograme in 7 zile!
Supa de pui era utilizata in Egiptul antic ca metoda curativa in cazul racelilor si reprezenta un supliment alimentar in cazul subnutritiei, aceasta asigurand toate proteinele, carbohidratii, grasimile, vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie.

Scade numarul de calorii
Dieta cu supa de pui scade semnificativ numaul de calorii din dieta (reduce numarul de alimente consumate) pentru a da jos un numar mic sau mediu de kilograme. Respecta niste reguli simple si un plan alimentar.

Dieta dureaza 7 zile. In primele 5 zile, la micul dejun mananci de fiecare data altceva, dupa un meniu bine stabilit, iar in restul zilei poti manca supa ori de cate ori iti este foame.

In ultimele 2 zile poti alege oricare dintre cele cinci variante de mic dejun, in functie de ceea ce iti place. Regimul constituie in acelasi timp si un prim pas inainte de inceperea unui program de lunga durata pentru reducerea caloriilor.

Dieta Scarsdale - o dieta sanatoasa



Cel care a creat acest program este Herman Tarnower, practica medicina de peste 40 de ani, iar acum 19 ani a infiintat "Scarsdale Medical Center". In toti acesti ani, Herman a studiat nenumarate diete, cu defectele si reusitele lor, pana cand a ajuns la acest program de nutritie "suportabil, sigur, satisfacator si deloc complicat". Programul dureaza doar 14 zile si poate fi inceput in orice zi a saptamanii cu meniul din ziua respectiva. Pentru o cat mai mare eficienta, el trebuie tinut exact asa cum este scris. In felul acesta, va puteti obisnui cu un program sanatos de nutritie care sa va ajute sa va mentineti greutatea corporala dorita pe o cat mai mare perioada de timp.

Programul Scarsdale de 14 zile:

Micul dejun valabil pentru fiecare zi a saptamanii:
- o jumatate de grapefruit; daca nu aveti la dispozitie, puteti inlocui cu o jumatate de cana de ananas taiat bucati sau o jumatate de mango, sau o felie potrivita de pepene galben;
- o felie de paine integrala, fara unt;
- cafea sau ceai fara zahar, lapte, frisca sau miere.

Nota:
- este recomandat sa gatiti mancarea cu diferite condimente, ierburi, ceapa, patrunjel;
- puteti folosi sare, sosuri usoare, ketchup, chili si mustar;
- nu sunt permise: graul, mazarea, cartofii, lintea;
- daca nu este indicata cantitatea unui aliment, el poate fi consumat in orice cantitate;- mananca atat cat sa te simti satula si nu umflata.

Luni

Pranz:
- felii de carne rece asortate la alegere: porc, pui, curcan;
- rosii taiate, fierte sau inabusite;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- orice fel de peste sau fructe de mare;
- salata asortata din legume si verdeturi dupa preferinta;
- o felie de paine integrala toast;
- grapefruit;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Marti

Pranz:
- salata de fructe, orice combinatie de fructe;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:- carne slaba la gratar;
- rosii, salata verde, telina, masline, varza de Bruxelles sau castraveti;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Miercuri

Pranz:
- salata de ton sau de somon cu ulei si lamaie;
- grapefruit sau pepene galben;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- friptura de miel fara grasime; se poate inlocui cu peste, fructe de mare, pui sau curcan, sau proteine vegetale;
- salata de rosii, castraveti, telina si salata verde;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Joi

Pranz:
- doua oua de orice fel (a nu se folosi grasime la gatit);
- branza da vaca, fara grasime;
- rosii taiate sau inabusite, sau putina fasole;
- o felie de paine integrala toast;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- pui inabusit sau la gratar (fara grasime si fara piele);
- cat mai mult spanac, ardei verde, fasole;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Vineri

Pranz:
- cateva felii asortate de branzeturi;
- spanac, cat vrei;
- o felie de paine integrala toast;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- orice fel de peste;
- salata asortata din legume proaspete;
- o felie de paine integrala toast;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Sambata

Pranz:
- salata de fructe, cat vrei;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- friptura de pui sau curcan la gratar;
- salata de rosii si salata verde;
- grapefruit;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Duminica

Pranz:
- carne de pui sau curcan la gratar (rece sau cald);
- rosii, morcovi, varza gatita, broccoli sau conopida;
- grapefruit;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

Cina:
- carne de vitel fiarta, fara grasime;
- salata de telina, castraveti, salata verde, rosii (taiate sau gatite);
- varza de Bruxelles;
- cafea, ceai, apa (minerala, plata).

La alegere, poti inlocui masa de pranz din orice zi, cu urmatorul meniu:
- o jumatate de cana de branza slaba sau telemea de vaca, amestecata cu o lingura de smantana slaba;
- fructe taiate cate doresti;
- 6 nuci pisate si presarate peste fructe;
- cafea, ceai, sucuri dietetice, fara zahar.

In a doua saptamana de dieta se repeta acelasi meniu din fiecare zi. Daca dupa cele doua saptamani de dieta, inca mai ai nevoie sa slabesti, trebuie sa faci o pauza de mentinere de doua saptamani si abia dupa aceea sa reiei programul Scarsdale.

Reguli de baza in timpul dietei:
- mananca exact ce scrie in meniu. Nu face inlocuiri;
- nu bea nici un fel de bautura alcoolica;
- intre mese poti manca doar morcovi si telina, in ce cantitate doresti;
- singurele bauturi permise sunt: cafeaua obisnuita sau decofeinizata, ceaiul, apa minerala cu lamaie (daca vrei) si sucurile dietetice, in orice cantitate;
- prepara toate salatele fara ulei, fara maioneza sau alte sosuri. Foloseste doar lamaie si otet sau sos de mustar cu otet;
- manaca legume (exceptand graul, mazarea, cartofii, lintea), fara unt, margarina sau alte grasimi; se poate folosi doar lamaie;
- toata carnea trebuie sa fie foarte slaba; indeparteaza orice fel de grasime inainte de a o manca, inclusiv pielea la pui si curcan;
- nu este necesar sa manaci tot ce scrie pe lista, dar nu adauga si nu schimba nimic. Incearca sa mananci intre 850 si 1000 de calorii pe zi in timpul dietei si intre 1000 si 1200 de calorii pe zi in perioada de mentinere;
- nu-ti incarca niciodata prea tare stomacul. Cand te simti satula, opreste-te;
- nu tine dieta mai mult de 14 zile.

Dieta daneza te scapa rapid de kilogramele in plus



Dieta daneza denumita si dieta pentru schimbarea metabolismului, este o dieta foarte grea care dureaza 13 zile si garanteaza pierderea a 10-12 kilograme. Cura trebuie urmata cu strictete, nimic in plus sau minus fata de alimentele prezente in regim, orice abatere necesita oprirea dietei si reluarea ei abia dupa 6 luni.Daca veti renunta dupa 6 zile la dieta va trebui sa faceti o pauza de cel putin 3 luni pana la reluarea ei.



ATENTIE! Fiind o dieta foarte saraca in calorii, inainte de inceperea ei, trebuie sa mergeti la medicul specialist si numai dupa ce veti primi acordul din partea lui, veti putea incepe cura de slabire.



Tineti cont si de urmatoarele:



-salata verde trebuie sa fie proaspata;



-iaurtul trebuie sa fie 100% natural, fara conservanti si aditivi, fara zahar si fructe;



-foamea poate fi pacalita daca beti apa; se recomanda 2 pana la 2.5 l pe zi;



-cafeaua poate fi inlocuita cu ceai si invers, iar codul cu pastrav sau calcan;



Ziua 1



mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar

pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac, o rosie

cina: 200 g friptura de vac si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie;



Ziua 2

mic-dejun: 1 ceasca de cafea indulcita cub de zahar;

pranz: 250 g sunca si un iaurt natural;

cina: 200 g friptura de vaca si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie;



Ziua 3

mic-dejun: 1 ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar si o felie paine prajita;

pranz: 2 oua fierte tari, ofelie sunca, o salata verde cu ulei si zeama de lamaie;

cina: o telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat (mar, para, portocala);

Ziua 4



mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie paine prajita;

pranz: 200 ml suc de portocale, un iaurt natural;

cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g branza de vaci;

Ziua 5



mic-dejun: un morcov mare ras;

pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie cu o lingurita unt;

cina: 200 g friptura de vaca si o telina rasa;



Ziua 6

mic-dejun: o ceasca de cafeaindulcita cu un cub de zahar si o felie paine prajita;

pranz: 2 oua fierte tari si un morcov mare ras;

cina: 1/2 pui si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie;



Ziua 7

mic-dejun: o ceasca de ceai fara zahar;

pranz: nimic (bea multa apa, ajuta!);

cina: 200 g cotlet de miel si un mar;

Ziua 8

mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu cub de zahar;

pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac, o rosie;

cina: 200 g friptura de vaca si o salata cu ulei si zeama de

lamaie;

Ziua 9

mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar

pranz: 250 g sunca si un iaurt natural

cina: 250 g friptura de vaca si o salata cu ulei si zeama de

lamaie;

Ziua 10



mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie paine prajita;

pranz: 2 oua fierte tari , o felie sunca, o salata verde;

cina: o telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat (mar, para, portocala);

Ziua 11

mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar, o felie de paine prajita;

pranz: 200 ml suc de portocale, un iaurt natural;

cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g branza de vaci;

Ziua 12

mic-dejun: un morcov mare ras;

pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita unt;

cina: 250 g friptura de vaca si o telina rasa;

Ziua 13

mic-dejun: o ceasca de cafea indulcita cu cub de zahar, o felie de paine prajita;

pranz: 2 oua fierte tari si un morcov mare ras;

cina: 250 g pui si o salata cu ulei si zeama de lamaie;

Cura de slabire , slabit cu limonada



Dieta cu limonada este folosita pentru curatarea tractului intestinal.

Iată cum se fac de limonada:

2 cani suc de lamaie proaspat stors. Nu folosiţi lucruri imbuteliate.

sirop de artar(se poate inlocui cu alt tip de sirop de fructe)

1 / 4 linguriţă de una (sau mai multe) de piper roşu

2 cani de apă.

Se amestecă si asta e tot ce se poate consuma intr-o zi.

Cura de slabire Catalin Crisan


ETAPA I- 2 SAPTAMANI

• CARNE - fara restrictie de cantitate , gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
• MEZELURI - fara restrictie de cantitate
• OUA - 1/ZI
• BRANZETURI FERMENTATE -telemea, cascaval, branza topita-100g/zi

REGULI GENERALE :
1. 5 MESE/ZI
2. NU SE MANANCA INTRE MESE
3. NU SE SARE PESTE MESE
4. NU SE BEA LICHID IN TIMPUL MESEI

PERMISE
LICHIDE: -apa, apa plata , minerala ,carbogazoasa, sifon , ceai , cafea (total 2-3 litri/zi)
(INTERZIS –bauturi de gen COCA COLA, PEPSI….ETC)

INDULCITORI : -ARTIFICIALI, CICLAMAT, ASPARTAM, ZAHARINA

CONDIMENTE : -lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, (mustar-moderat, fara zahar)
(INTERZIS –hrean , ceapa , usturoi, miere de albine)

CANTAR -SAPTAMANAL

EFFORT FIZIC - echivalent cu 5 km/zi- o ora ½ mers pe jos-15 min. gimnastica/zi


ZAHARUL SI ALCOOLUL BLOCHEAZA SCADEREA PONDERALA!
SE GATESTE FARA ULEI

Impotriva constipatiei : mentolax -2-3 tb/zi
-FUROSEMID -1/2 tb. In ziua a 4-a
-1 tb. In ziua a 10-a
-1 tb. In ziua a 14-a
-ASPACARDIN -se administraza in zilele in care se ia furosemid –doza 4 tb/zi -2 dimineata , 2 pranz

Numai daca exista ameteli-Wallmark (calciu , magneziu, zinc -2tb/zi)
Doar la mesele cu grasimi si fara a deveni obisnuinta ( in general nu se recomanda) –XENICAL -1 tb./zi- ocazii speciale




ETAPA II- 9 ZILE

3 ZILE
• FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
• LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
• LACTATE PROASPETE -400 G/ZI

Toate acestea trebuiesc mancate in 5 mese/zi

FRUCTE PERMISE:orice in afara de : castane, mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate , smochine, stafide, curmale ,etc ; nuci , alune, fistic , semnite
LEGUME , ZARZAVATURI PERMISE :orice in afara de: sfecla rosie, cartofi , linte , porumb , fasole uscata, mazare , dovleac , masline
LACTATE PERMISE : lapte , chefir , cas , lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci , branza de casa , Mozzarella si Ricotta.

INDICATII:
SUPE : fara ulei, fara bors- cu lamaie
LEGUME GATITE- nu crude , nu cu ulei
FRUCTE –sa se consume separat , nu ca desert ci ca gustari

6 ZILE –CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate


ETAPA III-12 ZILE
3 ZILE
-2 oua/zi; 100g. Branzeturi nefermentate
sau
-1 ou/zi; 200g. Branzeturi nefermentate
Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei , fasole verde, conopida, brocolli , ciuperci , vinete, gulii , ceapa verde , usturoi verde, andive)

3 ZILE
CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate

3 ZILE
FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
LACTATE -500 G/ZI

3 ZILE
CARNE, MEZELURI(+ - un ou)-fara restrictie de cantitate

ETAPA a IV-a-13 ZILE

2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUMEfara restrictie de cantitate
LACTATE -500 G/ZI

3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe
La o singura masa a zile o salata verde , ardei verde si varza alba.

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME

1 ZI
LACTATE proaspete-500 G/ZI

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME

3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe

ETAPA a V-a-8 ZILE
CATE MESE DORESTI PE ZI , FARA RESTRICTIE DE CANTITATE

2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
1 ZI
LACTATE proaspete
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI +- un OU/zi

ETAPA a VI-a-10 ZILE
2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUME
LACTATE proaspete-400 G/ZI
8 ZILE ALTERNATIV:
- o zi –fructe , legume , salate
- o zi –carne slaba( la o masa o salata)

Sfaturi , trucuri pentru slabit rapid



1. Folosiţi farfurii mici

Pe farfurii mici nu poti pune multa mancare asadar un avantaj destul de mare.
Şi dacă vrei sa pierzi si mai mult în greutate, cumpara-ti un set de farfurii mici albastre, caci culoarea albastră nu iti va stimula pofta de mincare şi veţi începe să mâncaţi mai puţin şi mai incet. Încearca această şmecherie, şi vezi dacă merge pentru tine!

2. Un cantar bun
Asiguraţi-vă că aveţi un cantar cat de cat bun. Cantarele vechi dau rezultate destul de diferite asa ca este timpul pentru o noua achizitie.

3. Apă îmbuteliată
Asiguraţi-vă că sunteţi destul de hidratata pe parcursul zilei. Si veţi vedea ca o sticlă de apă te va ajuta să piarzi în greutate repede.

4. Inspiraţie
Pune o poza cu cineva al cărui corp il admiri pe frigider şi pe dulapioare. Acest lucru vă va ajuta să vă aduceti aminte ca tineti dieta. Ia-le totusi jos, înainte de a veni vizitatorii!

5. Recompense
Recompenseaza-te pentru fiecare obiectiv tintit. Scapi de un kilogram? Ia-ti o haina noua.. Am pierdut două? Ia o carte, sau altceva.

6. Citeste o carte de diete
Cărţile pot fi pline de sugestii şi sfaturi la care nu te-ai fi gândit niciodată de pe cont propriu, asa ca a investi în una sau două carti bune poate sa fie o afacere buna.

7. Un blog ...
Menţinerea unui blog de lectură şi alte bloguri de dieta este un mod genial de a vă asigura că veti rămâne pe pistă. Cititorii dvs., va vor susţine, şi poate chiar au sfaturi din propria lor experienta.Fa-ti un blog gratuit la blogspot.com .


8. Un program de dieta
Asiguraţi-vă că aveţi un program de dieta scris undeva , asa ca stiti exact ceea ce ar fi trebuit să fie făcut. Aceasta va evita orice confuzie pentru dieta dumneavoasta!

9. Imagini de haine fabuloase
Ai găsit o rochie sau o pereche de blugi, care ar arata grozav dacă ai fi avut doar o marime mai mică? Păstraţi aceste imagini pe frigider să va amintească despre aceste lucruri, şi atunci când ai lovit tinta, cumpara rochia ca o recompensa! Aceasta este o metodă excelentă de a vă împiedica să cedati.

10. Un prieten aflat la dieta
Dacă aveţi pe cineva cu care sa compari idei, cu care sa faci miscare, aveti sansa sa slabiti mult mai repede. Concurenţa este întotdeauna buna!

Slabeste rapid in 3 zile - dieta , cura de slabire


Dieta de trei zile este una dintre cele mai populare diete pe termen scurt . Mulţi oameni adoptă dieta pentru a încerca să realizeze pe termen scurt, scăderea în greutate. Cu toate acestea, din nefericire, cei mai mulţi oameni pur şi simplu obţin greutatea din nou.

Dieta de trei zile este pur şi simplu o dieta cu un conţinut caloric scăzut .
Nu e nimic magic - nici o reacţie chimică mistica, care merge( unele par să creada). Scădere în greutate se datorează datorita scăderii brusce în calorii - o parte din aceasta poate fi de grăsime - dar cea mai mare va fi de la pierderi de apă.

ZIUA 1

Mic dejun
cafea sau ceai neindulcit sau apă
1 / 2 Grapefruit sau suc
1 felie paine prajita cu 1 ling. unt de arahide
Prânz
1 felie paine prajita
cafea sau ceai neindulcit
100g ton
Cină
100g carne slabă
1 cană cu fasole verde
1 cană cu morcovi
1 cană cu inghetata
1 mar
cafea sau ceai

ZIUA 2

Mic dejun
cafea sau ceai
1 ou (orice stil)
1 felie paine prajita
1 banana
Prânz
1 bucata de brânza sau ton
5 salatini
cafea sau ceai
Cină
2 bucati carne de vită sau de hot-dog
1 / 2 ceasca morcovi
1 banana
1 ceasca de broccoli sau varza
1 / 2 ceaşcă inghetata vanilie
cafea sau ceai

ZIUA 3

Mic dejun
cafea sau ceai
5 biscuiti salatini
1 felie brânză Cheddar
1 măr
Prânz
1 ou fiert tare
1 felie paine prajita
cafea sau ceai
Cină
100 g de ton
1 cană cu morcovi
1 cană cu conopida
1 cană cu pepene galben
1 / 2 ceaşcă inghetata vanilie
cafea sau ceai

Condimente permise
lamaie (multa, daca va place)
sare şi piper
muştar


Substitutii:
Portocală în loc de grapefruit
Ton în loc de brânza (şi invers)
Iaurt în loc de inghetata
Conopida loc de broccoli (şi invers)
Fasole verdeîn loc de Broccoli sau Conopida
Ridichi în loc de morcovi
Toast în loc de 5 biscuiti (vice-versa)


Acest regim alimentar nu este recomandat sa fie folosit pentru mai mult de 3 zile.

Slabeste sanatos cu dieta japoneza



Japonezii sunt bine cunoscuti pentru a avea unele dintre cele mai lungi rate de viaţă din lume. Dar ceea ce este mai puţin cunoscut este faptul că In Japonia, femeile au cele mai mici rate de obezitate (numai 2,9%) fata de culturile moderne.

Dieta de bază

Accentul este pus în special pe portii mici de alimente proaspete de sezon. Cei care urmeaza dieta sunt sfătuiţi să manance mancare de calitate şi sa mestece incet ,astfel încât să se aprecieze aromele alimentare pentru a ajunge la un sentiment de satisfacţie şi cu mai puţină hrană.

În plus, o mare parte din accent este pus pe prezentarea frumoasă şi atrăgătoare pentru ochi a alimentelor.

Lactatele şi de pâinea nu fac parte din dieta şi, atunci când carnea de vită şi de pui sunt incluse în mesele acestora sunt privite mai mult ca condimente, decât felul principal de la masă. Fructe proaspete sunt de preferat la desert, cu toate acestea, dacă un desert este bogat este mâncat în cantităţi foarte mici.

În Japonia, micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei şi este deseori cea mai mare. Consta din supă, orez, ouă sau peşte, legume, fructe şi ceai verde.


Mancaruri recomandate

Exista şapte piloni ai dietei japoneze care sunt bazele acestui plan:

Peşte, cum ar fi somon si macrou.
Legume,
Orez (de preferat brun).
Soia (tofu, miso, sos de soia,).
Taitei (soba, udon, ramen, somen).
Fructe
Ceai verde, de preferinţă.



Exemplu de plan de dieta


Mic dejun
Miso Ciorba(1 cană de orez alb,1 ou)
Ceai verde

Prânz
Peşte
Orez
Verdeturi asiatice
Ceai verde

Gustare
Mar

Cină
Pui
Orez
Supă Miso
Legume cu tofu

Gustare
Mandarină


Recomandări:

Japonezii au o mulţime de activităţi fizice prin acţiuni simple, cum ar fi mersul pe jos,urcarea scărilor şi utilizarea bicicletei , decât transportul motorizat.

Pro

Nu sunt numarate caloriile.
Încurajează pregatirea proaspata a mancarii..
Oferă instrucţiuni clare privind modul de preparare a alimentelor japoneză, care sunt bazele de dieta.
Încurajează un mic dejun echilibrat în fiecare zi, care va reduce riscul de a manca necontrolat mai târziu, sau a doua zi.
Bună pentru cei care vreau să experimenteze diferite arome şi bucătării.

Contra

Foarte restrictiva. Unii pot fi intimidati de perspectiva unei astfel de schimbare dramatică în dietă , comparativ cu o dieta de vest.
Poate fi dificil de a obţine toate ingredientele.

Concluzii

Aceasta este o abordare echilibrată şi sănătoasă pentru a manca orez brun în special dacă este selectat ca cea mai mare sursă de glucide complexe în alimentaţie şi porţiuni de legume şi fructe sunt incluse în dieta de zi cu zi.

Cu toate acestea, este important să fiti conştienţi de faptul că nu există nici o magie japoneză la produsele alimentare şi dacă sunt vreti sa aveti succes, va fi necesar să se acorde atenţie portilor şi limita calorica a alimentelor.

Dieta cu afine


Afinele au proprietatea de a reduce celulele de grasime existente si de a impiedica formarea de noi celule. Polifenolii, care se regasesc in compozitia fructelor, pot reduce numarul de celule de grasime cu pana la 73%.

Mai mult, pe langa reducerea nivelului de obezitate, consumul de afine este benefic si in prevenirea afectiunilor de inima si a diabetului de tip 2.

Cura de slabire cu afine


Afinele au proprietatea de a reduce celulele de grasime existente si de a impiedica formarea de noi celule. Polifenolii, care se regasesc in compozitia fructelor, pot reduce numarul de celule de grasime cu pana la 73%.

Mai mult, pe langa reducerea nivelului de obezitate, consumul de afine este benefic si in prevenirea afectiunilor de inima si a diabetului de tip 2.

Dieta cu spirulina - slabit, cura


Supliment nutritional ecologic pur, intervine in reglarea tuturor functiilor organismului: regleaza metabolismul, rol antioxidant si regenerant, accelereaza procesul de vindecare; fortifica sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la infectii; creste numarul de eritrocite si stimuleaza productia de hemoglobina; regleaza activitatea sistemului endocrin. Are actiune detoxifianta si hepatoprotectoare, eliminind din organism produsii toxici.


Adjuvant in controlul greutatii corporale prin reducerea apetitului si activitatea sa hipolipemianta, hipocolesterolemianta si de reglare a glicemiei.


Cantitatile mari de proteine pe care le contine o fac superioara oricarei plante sau legume cu continut marit de proteine si aproape la fel de nutritiva precum carnea de vita. Pe langa aportul de nutrimente esentiale pe care il poate aduce spirulina poate fi folosita cu succes ca adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni, dar si ca supliment alimentar in curele de slabire unde, sub supraveghere medicala, se pot obtine cele mai spectaculoase rezultate, nefiind nicidecum vorba de o cura prea costisitoare ci relativ ieftina si foarte eficienta.

In curele de slabire, spirulina se ia cu 30-40 de minute inainte de masa, avand capacitatea de a scadea apetitul. Astfel, veti manca mai putin fara a va simti flamand. Cercetarile efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au aratat ca o doza de pana la 50 de grame de spirulina pe zi este inofensiva.

Indice glicemic mere , portocale , nectarine


Indice glicemic mere , portocale , nectarine 35

Indice glicemic mazare , caise , inghetata


Indice glicemic mazare , caise , inghetata 35

Indice glicemic piersici , prune


Indice glicemic piersici , prune 35

Indice glicemic iaurt orez , falose boabe , pastai


Indice glicemic iaurt orez , falose boabe , pastai 35

Indice glicemic seminte floare, suc rosii


Indice glicemic seminte floare, suc rosii 35

Indice glicemic grapefruit , pomelo , morcovi


Indice glicemic grapefruit , pomelo , morcovi 30

Indice glicemic iaurt


Indice glicemic iaurt 35

Indice glicemic pere , usturoi


Indice glicemic pere , usturoi 30

Indice glicemic lapte


Indice glicemic lapte 30

Indice glicemic tomate , linte , rosii


Indice glicemic tomate , linte , rosii 30

Indice glicemic cirese , capsuni


Indice glicemic cirese , capsuni 25

Indice glicemic mure , afine , zmeura , coacaze


Indice glicemic mure , afine , zmeura coacaze 25

Indice glicemic telina , migdale


Indice glicemic telina , migdale 15

Indice glicemic lamaie


Indice glicemic lamaie 20

Indice glicemic castraveti


Indice glicemic castraveti 15

Indice glicemic conopida , broccoli


Indice glicemic conopida , broccoli 15

Indice glicemic ardei


Indice glicemic ardei 15

Indice glicemic dovlecei


Indice glicemic dovlecei 15

Indice glicemic ciuperci


Indice glicemic ciuperci 15

Indice glicemic masline


Indice glicemic masline 15

Indice glicemic alune


Indice glicemic alune 15

Indice glicemic ceapa


Indice glicemic ceapa 15

Indice glicemic arahide


Indice glicemic arahide 15

Indice glicemic fistic , migdale


Indice glicemic fistic , migdale 15

Indice glicemic ridiche


Indice glicemic ridiche 15

Indice glicemic salata


Indice glicemic salata 15

Indice glicemic spanac


Indice glicemic spanac 15

Indice glicemic varza


Indice glicemic varza 15

Indice glicemic avocado


Indice glicemic avocado 10

Indice glicemic nuci


Indice glicemic nuci 15

Indice glicemic soia


Indice glicemic soia 15

Indice glicemic cirese


Indice glicemic cirese 25

Dieta disociata pe zile


Daca esti tentata sa tii dieta disociata, iti propunem o alta abordare: dieta disociata pe zile. Ai voie sa mananci tot ceea ce iti doresti, dar vei evita anumite combinatii alimentare, si fiecare zi va fi dedicata unui grup de alimente, astfel reusind sa iti asiguri o slabire rapida, fara efort.

Micul dejun e la fel in fiecare zi si consta in cateva fructe (2 mere sau pere, piersici sau un pumn de fructe marunte)

In cursul acestei diete alterneaza zile de proteine, legume, carbohidrati si fructe. Nu se poate schimba ordinea!


Dieta disociata pe zile - poti mancasi desert, daca o faci in ziua speciala pentru carbohidrati
Pranz: Carne fiarta sau fripta – 3 felii (200g)
In loc de carne se pot consuma 3 oua fierte sau prajite, sau branzeturi/cascaval.
1 felie paine, salata fara limite (fara ulei)

Dupa pranz trebuie obligatoriu consumat 200 ml supa fara taietei
Lactate se pot consuma doar in aceasta zi

Cina: la fel ca la pranz, dar fara supa. Sa fim atenti sa consumam aceeasi mancare ca la pranz.

Ziua 2: Legume

Ziua 3: Carbohidrati

Ziua 4: Fructe

Dieta South Beach – Meniuri


1. Un inlocuitor eficient pentru piureul de cartofi: conopida fiarta la abur, pasata si amestecata cu un catel tocat de usturoi si o lingurita de ulei de masline, cu sare si piper dupa gust;
2. Sandvisurile poti fi invelite in foi de salata verde,in loc de paine, fara a-si pierde deloc gustul;
3. Rosiile, vinetele si dovleceii pot fi umpluti cu diverse combinatii de salate, sau carne slaba, fara carbohidrati;
4. Poti manca linistita oua – galbenusul contine vitamina E naturala, un antioxidant important care previne cancerul si bolile de inima;

ALIMENTE PERMISE PENTRU FAZA 2 South Beach


Poti manca toate alimentele permise in faza 1 ca si cele de mai jos:

FRUCTE (incepe cu o portie pe zi, apoi treptat mareste la 3 portii pe zi)
Mere – 1 mic sau 5 felii uscate
Caise -4 proaspete sau 7 uscate
Banana – medie (110 gr)
Capsuni,ameura,mure …3/4 cana
Cirese -12
Grepfrut ½
Kivi -1
Mango ½ (110 gr)
Portocale – 1 medie
Struguri -15 boabe
Pere -1 medie
Prune -2 buc
Piersici – 1 medie
Pepene garben ¼ sau 1 cana taiat in cubulete

LEGUME
Morcovi ½ cana
Mazare ½ cana

LAPTE/LACTATE
(2-3 cani premise zilnic, inclusiv iaurt)

CARBOHIDRATI
(incepe cu o portie zilnic, si treptat mareste la 3 sau 4 portii pe zi).
Paine integrala
Cereale integrale
Paste (de preferat din faina integrala; sau din soia ) ½ cana gatite
Floricele (3 cani, facute)
Fidea de orez
Orez – ½ cana facut (basmati, integral,salbatic)

OCAZIONAL
Ciocolata (cu cumpatare) – amaruie, semidulce

DULCIURI
Budinca,fara grasimi si fara zahar (1portie pe zi)

BAUTURI
Vin (1-2 pahare = 110 gr zilnic cu sau dupa mese)
Bere light la ocazii (340 gr)

ALIMENTE PERMISE PENTRU FAZA 1 South Beach


VITA: Parti slabe, ca pulpa, muschi,muschiulet, spata
PASARE (FARA PIELE) : piept de curcan si de pui, sunca de curcan
PESTE/FRUCTE DE MARE
Orice tip de peste si preparate de peste ( a se limita cele cu continut mare in mercur sau alte substante cntaminante cum ar fi rechinul si tonul alb ) ; ton in apa sau alt tip de peste la conserva.
PORC: sunca/jambon fiert ,bacon (sunca) fara gasime,muschi, muschiulet
VITEL: cotlet,antricot, pulpa
MIEL : indeparteza orice urma vizibila de grasime : cotlet, spate
MEZELURI (slab sau fara grasimi): sunca/jambon fiert ,sunca afumata, piept de curcan

INLOCUITORI DE CARNE (pe baza de soia)
Cauta produse care au grasime cca 21%
Sunca de soia
Cremvusti de soia
Tofu toate varietatile, 1/2 cana pe zi

BOABE/LEGUME
(Incepe cu 1/3 - 1/2 cana)
Linte
Naut
Fasole
Soia
Mazare uscata
s.a.

GRASIMI/ULEIURI
Sunt recomandate urmatoarele uleiuri monosaturate a fi consummate zilnic:
Ulei de canola
Ulei de masline

Sau se mai pot folosi urmatoarele uleiuri polinesaturate sau mononesaturate :
Floarea soarelui
Porumb
Susan
Soia
s.a.
Alte grasimi premise:
Avocado /1/3 intreg/ 1 lingura ulei
Maioneza – obisnuita -1 lingura
Maioneza light - 2 linguri
Masline (verzi sau negre) 15 masline echivaleaza cat ½ lingura ulei

BRANZETURI (FARA GRASIMI SAU CU PROCENT REDUS DE GRASIMI)
Cauta varietati care sa aiba mai putin de 21% grasime
Branza de vaci, 1-2 % sau fara grasimi
Feta
Parmezan
Ricotta
Cheddar

NUCI SI ALUNE/SEMINTE
Limita o portie pe zi. Se recomanda prajite.
Migdale -15 buc
Edamame (soia) prajite ¼ cutie
Alune de padure -25 buc
Nuci -15 buc
Seminte de susan -3 linguri
Seminte de dovleac -3 linguri
Seminte de floarea soarelui -3 linguri
Fistic -30 buc
Nuci pecan- 15 buc
Nuci caju -15 buc

LAPTE/LACTATE
(2 cani permise zilnic, inclusiv iaurt)
Lapte slab (fara grasimi sau 1%)
Iaurt fara grasimi
Lapte de soia cu vanilie, poate contine sucralose cam 14% grasimi

OUA
Folosirea oualor intregi nu este limitata, doar daca este altfel indicat de medic. Folositi albus de ou si inlocuitor de ou daca vreti.

CONDIMENTE
Orice condimente care nu contin zahar
Supa de zarzavaturi (broth)
Extracte de vanilie, migdale,si altele
Suc de lamaie
Piper de orice fel
Hrean
Sos de soia -1/2 lingura
Tamari
Sos Worcestershire – 1 lingura
Smantana light (procent redus de grasimi) -2 linguri

DULCIURI ADMISE (Limita 75-100 calorii pe zi)
Bomboane, fara zahar
Cacao
Gelatina fara zahar
Guma de mestecat fara zahar
Jeleuri fara zahar
Siropuri fara zahar

INLOCUITORI DE ZAHAR
Acesulfame K
Fructoza ( trebuie socotita in categoria dulciuri admise, cu limita calorica de 75 )
Fructoza Nutrsweet (Equal) aspartam
Zaharina
Sucralose (Splenda)

BAUTURI
Cafea decofeinizata sau ceai
Bauturi dietetice,decofeinizate, fara zahar
Ceaiuri de plane (musetel,etc)
Lapte (1% sau degresat) si lapte de soia (cu grasimi putine)
Suc de legume
Suc de rosii


LEGUME
(Se pot folosi proaspete,congelate sau la conserva fara zahar adaogat))
Toate legumele mai putin morcovul,mazarea, sfecla,dovleacul,napul.

DIETA SOUTH BEACH - Faza 2


Ca urmare a acestei schimbari interioare veti continua sa pierdeti in greutate si dupa primele 14 zile, chiar daca veti introduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise. Veti tine in contiunare regim, dar daca va place painea, veti putea manca paine. Daca va plac pastele, va veti bucura din nou de ele. La fel cu orezul, cerealele sau cartofii. Fructele vor reveni cu siguranta pe masa dumneavoastra. Ciocolata? Daca va face sa va simtiti bine, sigur. Insa va trebui sa alegeti cu care dintre aceste produse va veti rasfata. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Veti ramane in aceasta faza si veti continua sa slabiti pana cand va veti atinge scopul. Cat de mult va dura? Depinde de cat trebuie sa slabiti. In faza a doua se pierd in general 0,5-1 kilogram pe saptamana.

DIETA SOUTH BEACH - Faza 3


Odata ce v-ati atins tinta, veti trece la o versiune si mai liberala a programului, care va va ajuta sa va mentineti la greutatea ideala. Este vorba depre faza a treia, care va dura tot restul vietii. Din acel moment veti observa ca nu mai este vorba despre un regim de slabire, ci despre un mod de viata. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale. Si puteti chiar sa uitati cu desavarsire de regimul South Beach cu o conditie: sa respectati cateva dintre regulile sale de baza. Pe masura ce pierdeti in greutate si organismul dumneavoastra incepe sa reactioneze diferit fata de mancare va avea loc si cea de-a treia schimbare. Este vorba despre o modificare substantiala a compozitiei sangelui, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul cardiovascular. Gratie acestei schimbari, sansele dumneavoastra de a avea o viata lunga si sanatoasa vor spori simtitor si se vor mentine pe masura ce veti inainta in varsta. Unul dintre avantajele structurii in trei faze a regimului South Beach este ca puteti trece cu usurinta de la o etapa la alta. Daca in cursul fazei a doua plecati in vacanta si va rasfatati cu dulciuri, e usor sa reveniti la faza intai pentru o saptamana pentru a da jos kilogramele depuse sis a treceti apoi din nou la faza a doua.

DIETA SOUTH BEACH - Faza 1


Faza 1 cea mai scurta faza, este menita sa elimine pofta de dulciuri si de carbohidrati din produse rafinate, si de asemenea sa dea startul la slabire.Scopul fazei 1 este de a stabiliza zaharul din sange, ceea ce face ca dieta sa fie ideala pentru persoane prediabetice sau diabetice, dar si pentru cei ce vor sa slabeasca mult.
In aceasta faza poti manca portii normale de carne de pui, curcan, peste si fructe de mare; legume din plin, oua, branza, nuci; salate cu sos din ulei natural de masline;
Se vor lua trei mese echilibrate pe zi si doua gustari , una dimineata si una dupa-amiaza (in total cinci mese zilnic); Se va bea apa (min 8 pahare /zi), plus cafea sau ceai, daca doriti;
In primele 14 zile, nu ai voie sa mananci paine, orez, cartofi, paste fainoase, produse de patiserie sau cofetarie. Nici macar fructe. Doar 2 saptamani. Dupa care se vor reintroduce in alimentatie aceste produse.
Timp de doua saptamani nu ai voie bomboane, prajituri, biscuiti, inghetata sau zahar. Nici bere sau orice alta bautura alcoolica. Dupa aceasta faza, se poate bea vin, care din diverse motive are efecte benefice. Daca sunteti tipul de persoana dependenta de paste fainoase, paine sau cartofi, ori daca sunteti convins ca nu puteti trai nici o zi fara sa va satisfaceti pofta de dulciuri, veti fi socat cat de usor vor trece doua saptamani fara aceste alimente. Primele doua zile va fi mai greu, dar odata ce ati trecut peste asta, nu va mai fi nici o problema. Nu trebuie sa va luptati cu propriile nevoi; in cursul primei saptamani "poftele" vor disparea practic de la sine.
Faza intai reprezinta perioada cea mai stricta. Dupa primele doua saptamani veti cantari cu 4-7 kilograme mai putin decat astazi. Ceea ce nu veti vedea este faptul ca in aceste doua saptamani s-a schimbat ceva si in interiorul dumneavoastra. Schimbarea se refera la modul diferit in care reactioneaza organismul fata de alimentele care v-au facut sa va ingrasati. La un moment dat in corpul dumneavoastra s-a activat un comutator. Acum, prin simpla schimbare a alimentatiei il veti dezactiva. Poftele care va guvernau obiceiurile alimentare vor disparea, si atata vreme cat veti respecta programul , nici nu vor reveni. Scaderea in greutate nu se va produce datorita faptului ca veti incerca sa mancati mai putin, ci datorita faptului ca veti consuma mai putine alimente care au creat acele pofte nesanatoase si v-au facut sa acumulati grasime in exces.

Dieta Rina


Dieta de 90 zile este creata de un medic sportiv de origine americana, lucru care garanteaza ca este sigura pentru sanatate. In afara de scaderea in greutate, ea mai promite si scaderea tensiunii, daca suferi de hipertensiune. Ea modifica metabolismul, deci poti fi sigura ca nu va exista niciun efect yoyo, iar kilogramele nu se vor intoarce. Daca doresti sa slabesti mai putin, poti opri dieta mai devreme, dar metabolismul nu ti se va schimba.

Esenta acestei diete este disocierea. Asta inseamna ca stomacul primeste un singur tip de mancare odata, usurand astfel digestia. E esential sa mentii ordinea zilelor. Dieta incepe cu ziua de proteine, urmata de cea cu amidon, carbohidrati si fructe.

Zilele se repeta, incepand intotdeauna cu ziua de proteine, timp de 90 zile. O data pe luna se face o zi de apa, dupa ziua de fructe si inaintea zilei de proteine. Poti sa bei cat poti de mult ceai sau cafea neindulcite.

Micul dejun

Este acelasi in fiecare zi: fructe, poate si un suc natural, fara adaos de zahar. Poti manca fructe ca si gustari intre mese, in fiecare zi, dar nu cu o ora inainte de pranz.

Ziua 1 - Proteine


•Pranz: carne fiarta sau fripta, peste, oua, branza, iaurt – maximum 200 g. Ele pot fi insotite de orice cantitate de salata proaspata. Poti sa mananci si o felie de paine, desi dieta functioneaza mai bine fara aceasta. Dupa masa mai poti servi si o supa fara taitei, dar, din nou, dieta ar fi mai eficienta fara aceasta. Laptele si branza sunt permise doar in aceasta zi.


•Cina: la fel ca si pranzul, fara supa si paine, si in cantitati mai mici.

Ziua 2 – Amidon


•Pranz: orice fel de legume fierte sau fripte (fasole, mazare, porumb, linte, morcovi, cartofi etc). Orezul este permis, deoarece si acesta contine tot amidon, si poti asezona legumele cu sare, ketchup si rosii preparate termic. Acestea pot si insotite de orice cantitate de salata proaspata, ca si de o felie de paine, desi dieta ar fi mai eficienta fara ea.


•Cina: legume fierte, inabusite sau fripte si salata – cu alte cuvinte acelasi lucru ca la pranz, dar in cantitati mai mici si fara paine.

Ziua 3 – Carbohidrati



•Pranz: paste fierte sau pizza sau orice fel de produse de patiserie de aceeasi cantitate cat o pizza. Pentru aroma poti adauga sos de rosii sau o cantitate mica de legume.


•Cina: 2 felii mici de tort sau paine, sau chiar 3 linguri de inghetata si 4 patratele de ciocolata neagra. Daca nu-ti plac dulciurile, te poti bucura de niste produse de patiserie.

Ziua 4 – Fructe


•Pranz: cantitati nelimitate de fructe de orice fel, la fiecare 2 ore. Poti savura si salate de fructe.


•Cina: ca mai sus.

Dieta cu must - beneficii


Bogat in antioxidanti, mustul ajuta nu doar la accelerarea arderilor de grasimi ci si la reducerea aparitiei infarctului miocardic.


Singura conditie de care trebuie sa tineti cont este sa nu beti must fermentat.

Da mai mai mult de lucru organismului, care va fi nevoit sa foloseasca reserve proprii pentru diluarea si sinteza alcoolului rezultat in urma fermentarii.

Cura cu must de struguri e simpla si gustoasa. Trebuie sa incepi cu o jumatate de litru baut in trei reprize, inainte de mesele principale. Cantitatea trebuie crescuta cu 100 de mililitri pe saptamana pana ajungi la 2 litri, cantitate pe care o bei timp de 3 zile, fara a mai bea si altceva.


Ulterior se revine la cantitatea initiala. Cura e ideal gandita ca sa nu ajungi sa bei must fermentat.

Dieta chinezeasca


In dieta chinezeasca sunt incluse cerealele, fructele, legumele si carnea alba, dar si reguli de conduita alimentara, esentiale pentru o buna digestie si asimilare a vitaminelor si mineralelor fiecarei mese consumate.

Specialistii chinezi considera ca temperatura mancarii este foarte importanta pentru atingerea starii de satietate. Un principiu important al acestei diete chinezesti este alternarea felurilor de mancare fierbinti, cele neutre - adica servite la temperatura mediului, si cele reci.

In timp ce primele asigura o temperatura corporala confortabila, si sunt recomandate cu precadere in sezonul rece, pentru tratarea si evitarea febrei asociate racelilor, cele din urma au ca efect inducerea starii de satietate si evitarea excesului de alimente.

Dieta pentru scaderea colesterolului


Exista persoane suple care pot avea un colesterol crescut.

Somon si peste gras contin omega 3 aminoacid esential care este unul dintre miracolele alimentatiei, fiind bun pentru prevenirea bolilor de inima, dar si a numeroase alte afectiuni. Printre toate acestea omega 3 scade si colesterolul. Inlocuirea grasimilor saturate cu omega 3, pentru o luna de zile duce la reducerea concentratiei de colesterol cu peste patru procente. Omega 3 contin, din belsug si sardinele, heringul si, orice alt peste gras.

Ovazul este una dintre cele mai sanatoase cereale. Consumate la micul dejun regleaza valoarea colesterolului pe parcursul intregii zile. O portie de ovazin fiecare zi, timp de sase saptamani, determina reducerea colesterolul rau cu mai mult de 5,3 procente. Acest lucru se intampla datorita beta-glucan-ului, o substanta care absoarbe substantele nocive si ajuta corpul sa le elimine.

Vinul rosu este un alt aliment plin de beneficii, cu o singura conditie: sa fie consumat in cantitati mici. Fibrele din strugurii rosii au efecte semnificative asupra colesterolului. Cei care consuma vin in mod regulat - respectiv un pahar pe zi, au colesterolul cu noua procente mai mic. Interesant este faptul ca un nivel foarte mare al colesterolului se reduce semnificativ daca "cura de vin rosu" este respectata circa trei-patru saptamani. Repetam doza ideala: un pahar pe zi.

Nucile sunt un beneficiu major pentru sanatate. Patru nuci pe zi, timp de o luna, determina o reducere a colesterolului cu 9,3%. Migdalele au un efect similar. Trebuie mentionat faptul ca nucile sunt alimente cu o valoare calorica mare, astfel ca nu sunt recomandate in dietele pentru scaderea in greutate. Alternativa ideala o reprezinta migdalele.

Dieta de 2000 de calorii


O dieta de 2000 de calorii este ideala din mai multe motive. Primul, si cel mai important este faptul ca nu vei muri de foame, al doilea este acela ca iti vei putea permite satisfacerea unor mici pofte, iar al treilea este acela ca o poti respecta in concediu. Ideea este ca o dieta de 2000 de calorii iti asigura si energia de care ai nevoie, dar in acelasi timp mentine aportul caloric la o valoare care te fereste de acumularea de kilograme. Problema care se pune este cum respecti dieta de 2000 de calorii in vacanta, cand nu poti evalua decat aproximativ valoarea nutritiva a ceea ce mananci.

Regim desodat, dieta fara sare


Poti reduce consumul de sodiu cu 30% daca nu adaugi sare cand gatesti si cand mananci. Poti adauga piper, rozmarin, pudra de usturoi, pudra de chili, oricare alte condimente naturale si ierburi proaspete.

Evita mancarea de tip fast-food dar si chipsurile, alunele sarate, supele in plic, biscuiti sarati. Evita alimentele care contin adaus de sare, sodiu sau monoglutamat de sodiu.

Cautati produse care sunt etichetate “fara sodiu”, pentru ca acestea contin doar cinci miligrame sau chiar mai putin.



Consuma produse proaspete si cat mai putine produse procesate. Mananca acasa, mancare gatita in casa, pentru ca in asa fel poti controla cantitatea de sare din mancare.

Inlocuieste sarea cu clorura de magneziu sau clorura de potasiu, dar in catitati rezonabile.

Bea multa apa plata. Este cea mai buna solutie pentru a reduce aportul de sodiu. Apa carbogazoasa, sucurile sau alte bauturi contin sodiu.

Alege in principal, portocale, piersicile, gemurile de fructe naturale, laptele degresat si cerealale integrale, peste si carne de pui. Sunt alimentele care contin cea mai mica cantitate de sodiu, recomanda Fitness and free bies.

Dieta fara sare este o alternativa sanatoasa si eficienta, pentru dietele care urmaresc scaderea in greutate, efectele benefice fiind evidente.

Dieta pentru coapse subtiri


Alege-ti cu grija dietele. Tine cont de faptul ca nu poti reduce cantitatea de grasime intr-un singur loc al corpului, ci trebuie sa slabesti complet. Infrunta realitatea si accepta faptul ca odata formate, celulele grase nu mai dispar, dar pot fi micsorate. Evita dietele rapide, dietele hipocalorice, care in final iti fac mai mult rau decat bine. O dieta moderata din punct de vedere al caloriilor este mult mai eficienta, mai ales daca procesul de pierdere in greutate este unul lent. Un indiciu pentru o dieta buna este sa iei numarul de kilograme la care vrei sa ajungi si sa il inmultesti cu 11. Vei afla care este numarul de calori ideal. Bazeaza-te pe fructe si legume. O dieta in care predomina fructele si legumele este intotdeauna eficienta si te ajuta sa slabesti frumos, scrie eHow.

Multa miscare. Stiti vorba aceea: si cu porcul in ograda, si cu slanina in pod nu se poate. Vrei coapse frumoase, atunci trebuie sa muncesti pentru asta. Concentreaza-te pe exercitiile fizice pentru coapse care implica greutati. Cea mai buna formula o reprezinta greutatile mici si multe repetitii ale exercitiului. De regula efectele se obtin de la 30-40 de miscari in sus. Alergatul si inotul sunt alternative foarte bune. Trebuie sa dedici miscarii fizice cel putin trei ore pe saptamana, la care sa adaugi exercitii de intretinere in fiecare zi.

Combinatia intre dieta si miscare, duce in final la coapse subtiri.

Regim cu supa de varza


Ziua 1

•Supa de varza in orice cantitate si oricand apare senzatia de foame
•Fructe in orice cantitate, dar fara banana.
Ziua 2

•Supa de varza in orice cantitate.
•Legume fierte sau proaspete, in afara de fasole uscata, mazare, porumb.
•Un cartof copt cu unt, la cina.
Ziua 3

•Supa de varza in orice cantitate.
•Fructe silegume in orice cantitate, in afara de cartofi cele mentionate la zilele 1 si 2.
Ziua 4

•Supa de varza in orice cantitate.
•Banane, cel mult opt.
•Lapte degresat in orice cantitate. Aceasta zi este menita sa-ti potoleasca pofta de dulciuri.
Ziua 5

•Supa de varza in orice cantitate
•300-500 de grame de carne de vita sau pui (fara piele!) fiarta sau la gratar
Ziua 6

•Supa de varza in orice cantitate
•Legume, in afara de cele mentionate la ziua 2
•300-500 de grame de carne slaba, fiarta sau la gratar.
Ziua 7

•Supa de varza in orice cantitate
•Legume, in afara de cele mentionate la ziua 2.
•Orez fiert.

Related Posts with Thumbnails